Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /web/kszk/szepkartya.org/www/article/print.php:95) in /web/kszk/szepkartya.org/www/includes/views/view_article_detail_50.php on line 21

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /web/kszk/szepkartya.org/www/article/print.php:95) in /web/kszk/szepkartya.org/www/includes/views/view_article_detail_50.php on line 21

Képtár

 

A Balaton partján használták leginkább az OTP SZÉP kártyát nyáron

Publikált: 20/09/2012 közzétette: Turizmus Panoráma Bulletin

» Szépkártya információk
»» Elfogadóhelyeknek
»» Munkaadóknak
»» Munkavállalóknak
»» Általános információk

A Balaton partján használták leginkább az OTP SZÉP kártyát nyáron

 Turizmus Panoráma Bulletin

A Dunántúli régióban (az összes dunántúli megye) költötték a legmagasabb összegeket az OTP Széchenyi Pihenőkártyákról (SZÉP) augusztusban – derül ki a kártya legnagyobb hazai kibocsátójának, az OTP Pénztárszolgáltató adataiból. A Balatont is magába foglaló térség adta az összes költés több mint 40 százalékát. Az OTP Pénzátszolgáltató mellett a Magyar Fürdőszövetség és a falusi szállásadók szervezete is kedvezően értékelte az idei nyarat.

 

 A Budapestet és Pest megyét is magába foglaló Közép-Magyarországi régióban költötték az összes SZÉP kártyáról kifizetett összeg mintegy egynegyedét. Érdekesség, hogy míg ebben a régióban a szálláshely zsebről történő költések csak 12 százalékát jelentik az összes fizetésnek, addig ugyanez az arány a Balatont is magába foglaló Dunántúlon 68 százalék. Vagyis látható, hogy a nyári szezonban a kiemelt turisztikai régiókban költöttek a legtöbbet a szálláshelyi alszámláról.
A SZÉP kártya legnagyobb hazai kibocsátója, az OTP Pénztárszolgáltató sikerrel zárta a szezont: a kártyákra feltöltött összegek mintegy 58 százalékkal növekedtek május vége és szeptember eleje közt, és a kártyabirtokosok száma is meghaladta az 500 000-et.
„Az idei nyári szezon volt az első, amikor a OTP SZÉP kártyának főszerep jutott a turisztikai idényben, mi is komolyan készültünk erre az időszakra. A több mint 500 000 kártyabirtokos megfelelő kiszolgálása és az OTP SZÉP kártya 15 000 elfogadóhelyével való állandó kapcsolattartás komoly feladat, amit sikerült teljesítenünk: a nyári hónapokban 84százalékkal emelkedett a SZÉP kártyás tranzakciók száma.” -  értékelte az elmúlt három hónapot Róth Lajos az OTP Pénztárszolgáltató vezérigazgatója.
A szakmai érdekvédelmi szervezetek szintén pozitívan értékelték a nyári szezont, ami elsősorban a kedvező időjárásnak köszönhető. Bár komoly kihívást jelentett a papíralapú csekkekről való átállás, hosszú távon már észrevehetőek az elektronikus utalvány előnyei.
Vancsura Miklós a Magyar Fürdőszövetség ügyvezető elnöke például úgy látja az idei szezon jól, de nem kiemelkedően sikerült:
„A hazai fürdőkben az idei nyári forgalom a meleg időjárásnak köszönhetően megfelelően sikerült, kiemelkedő forgalmat a fürdők az elmúlt évek átlagához mérten nem értek el”. Az ügyvezető elnök a SZÉP kártya fürdőszolgáltatásokkal kapcsolatos felhasználása kapcsán kiemelte: A 2013-as év SZÉP kártya felhasználásának kedvező eredményei csak akkor teljesülhetnek, ha a hazai turizmus olyan fontos szereplői mint az egészségturisztikai szolgáltatók kiemeltebb figyelmet kapnak a SZÉP kártya népszerűsítése során. Ennek érdekében a Fürdőszövetség kezdeményezte a fürdőszolgáltatások alszámlák közötti átjárhatóságának biztosítását.”
A legnagyobb falusi turizmus szövetség, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetség (FATOSZ) titkára, Szalay Zala Andrea örömét fejezte ki, hogy a lakosság egyre szélesebb köre keresi a vidéki turisztikai lehetőségeket: „A falusi turizmus idényjellegű, általában áprilistól szeptemberig tudnak vendégeket fogadni a szállásadók. Az utóbbi időben még ez a rövid időszak is lerövidült június-július-augusztus hónapokra. A vidék szerelmesei hosszú hétvégékre, 3-4 napos ott tartózkodásra választották ezt az üdülési formát. A falusi turizmust igénybevevők  köre kibővült, már nemcsak családosok és baráti társaságok, hanem már cégek és tehetősebb emberek is örömmel élvezik  a vidék vendégszeretetét.”
Ami a jövő évre való felkészülést illeti, minden megkérdezett nagy célokat tűzött maga elé.
Szalay-Zala Andrea szerint fontos, hogy minél több partnerük váljon SZÉP kártya elfogadóvá, ezzel is megnyitva az utazás lehetőségét a vidéken pihenni vágyó kártyabirtokosok előtt.
Az OTP Pénztárszolgáltató a nyár végével, az őszi hosszúhétvégék közeledtével is szeretné ösztönözni a kártyahasználatot, többek között különböző előnyök (Például kedvezményes Hungary Card vásárlás, Utazok.hu kedvezmények), illetve a folyamatosan bővülő elfogadóhelyi hálózat segítségével.

Értékelés