Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /web/kszk/szepkartya.org/www/article/print.php:95) in /web/kszk/szepkartya.org/www/includes/views/view_article_detail_50.php on line 21

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /web/kszk/szepkartya.org/www/article/print.php:95) in /web/kszk/szepkartya.org/www/includes/views/view_article_detail_50.php on line 21

Képtár

 

Változnak a SZÉP kártya felhasználásának szabályai

Publikált: 26/11/2012 közzétette: MTI

» Szépkártya információk
»» Általános információk
»» Elfogadóhelyeknek
»» Munkaadóknak
»» Munkavállalóknak

Az új szolgáltatások a harmadik, a szabadidő alszámla felhasználási körébe kerültek – adta hírül a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI kérdésére.
A kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló kormányrendelet módosítása szerint a kártya birtokosának halála esetén a kibocsátó intézmény a hagyatéki eljárás végéig zárolja az elektronikus utalvány nyilvántartást, és ilyen esetben az utalványok nem járnak le. A kibocsátók a hagyatéki végzésben foglaltak szerint készpénzben kifizethetik az örökösöknek az elhunyt SZÉP kártyáján rendelkezésre álló összeget.
A módosítás egyértelműsíti a szabályozást, csak az a hely válhat elfogadóhellyé, ahol a szolgáltatásokat ténylegesen nyújtják, tehát közvetítő vállalkozás nem. A rendelet azt is rögzíti, hogy a kártyakibocsátó vállalatoknak öt munkanapon belül el kell utalni a SZÉP kártyával fizetett összegeket az elfogadóhelyeknek.
A módosított rendelet előírja, hogy a kibocsátó intézményeknek milyen adatokat, és milyen rendszerességgel kell szolgáltatniuk a turizmusért felelős minisztériumnak. Emellett a módosítás kibővíti a szankciókat arra az esetre, ha a szolgáltatók megsértik a rendeletet.
A módosítások többsége a kormányrendelet október végi kihirdetését követő 30. napon, november 25-én lép hatályba, az adatszolgáltatás mikéntjét és a szolgáltatandó adatok körét meghatározó rendelkezések viszont 2013. április 1-jén, illetve 2013. július 1-jén.

Értékelés