BALATON   BUDAPEST  DÉL-ALFÖLD  DÉL-DUNÁNTÚL ÉSZAK-ALFÖLD  ÉSZAK-DUNÁNTÚL  ÉSZAK-M-O.  KÖZÉP-DUNÁNTÚL  KÖZÉP-M.O.  NYUGAT-DUNÁNTÚL  TISZA TÓ

___________________________________________________________________________________________________________________________________________


Képtár

 

A SZÉP-kártya vendéglátás zsebét favorizálják a munkáltatók

Publikált: 08/05/2013 közzétette: turizmus.com

» Szépkártya információk
»» Általános információk
»» Elfogadóhelyeknek
»» Munkaadóknak
»» Munkavállalóknak

Az OTP Pénztárszolgáltató az elmúlt időszakban megerősítette vezető szerepét 75 százalékos részesedésének fenntartásával a SZÉP-kártyák piacán. Összesen 640 ezer kibocsátott OTP SZÉP-kártyára 75 milliárd forint feltöltés érkezett mostanáig a 2011-es első plasztiklap kibocsátása óta. Ebből több mint 45 milliárd forintot használtak fel eddig a kártyabirtokosok – mondta el Róth Lajos, az OTP Pénztárszolgáltató vezérigazgatója a cég május7-i sajtótájékoztatóján.
Az idei számok a kedvezőtlen előjelek, így a konkurens Erzsébet-utalvány keretösszegének 60 százalékos emelése ellenére jól alakultak. A legnépszerűbbnek – a vezérigazgató szerint rugalmassága miatt – magasan a vendéglátás alszámla bizonyult: az OTP SZÉP-kártyára az év első négy hónapjában feltöltött 21,5 milliárd forintból 13,7 milliárd forinttal ezen zseb részesedése meghaladja a 63 százalékot, míg a szállás alszámlára 4,7 milliárd, a szabadidőre 3,1 milliárd forint érkezett. A sajtótájékoztatón még nem kaptunk választ arra, hogy ténylegesen milyen szolgáltatásokra mekkora összeget fizettek ki a kártyabirtokosok, de mint megtudtuk, a cégnél jelenleg zajló informatikai fejlesztés célja éppen az, hogy ezek a bontott adatok a jövőben rendelkezésre álljanak. A SZÉP-kártya-kibocsátóknak június 1-jéig kell ennek az elvárásnak eleget tenniük a Nemzetgazdasági Minisztérium felé.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján sokat nyerhetnek a SZÉP-kártyán 2013-ban a szabadidős szolgáltatások. Az OTP Pénztárszolgáltatónál a tavalyihoz képest 20 százalékkal több pénz került idén a szabadidő alszámlákra. Gál Tamás értékesítési főosztályvezetője arra számít, hogy a nyár slágere lesz a hagyományos felhasználási módok mellett a könnyűzenei fesztiválokra szóló jegyek, bérletek vásárlása. Ez utóbbira tavaly több mint 100 millió forintot költöttek az OTP SZÉP-kártya-birtokosok.
A kártyaköltések ösztönzése érdekében az OTP Pénztárszolgáltató együttműködést alakított ki a Danubius szállodalánccal, az Utazok.hu szállásfoglalási oldallal és a Hungary Carddal, mely partnereinél a kártyabirtokosok különböző kedvezmények juttatásával többet kapnak pénzükért a feltöltések névértékénél.
A felhasználókat okostelefonos fejlesztéssel is támogatják, a letölthető OTP SZÉP-kártya-alkalmazással megkereshetik a legközelebbi elfogadóhelyeket, és bármikor leolvashatják aktuális kártyaegyenlegüket.

Értékelés