BALATON   BUDAPEST  DÉL-ALFÖLD  DÉL-DUNÁNTÚL ÉSZAK-ALFÖLD  ÉSZAK-DUNÁNTÚL  ÉSZAK-M-O.  KÖZÉP-DUNÁNTÚL  KÖZÉP-M.O.  NYUGAT-DUNÁNTÚL  TISZA TÓ

___________________________________________________________________________________________________________________________________________


Képtár

Töretlen a SZÉP-kártya népszerűsége

Töretlen a SZÉP-kártya népszerűsége

Publikált: 31/07/2013 közzétette: turizmus.com

» Szépkártya információk
»» Elfogadóhelyeknek
»» Kiemelt információk
»» Munkaadóknak
»» Munkavállalóknak
»» Általános információk

Az Országgyűlés honlapján olvasható válaszában Varga Mihály egyebek mellett hangsúlyozta: a SZÉP-kártya rendszerének sikerét kétségbevonhatatlanul igazolják a forgalmi adatok. 2013 júniusának végén már 21 ezer munkáltató 850 ezer dolgozója rendelkezett SZÉP-kártyával, amelyekre 2012-ben 72 milliárd forintot töltöttek fel, és 44 milliárd forintot költöttek el a munkavállalók.
A kártya bevezetése óta már 73 milliárd forint áramlott a döntően hazai kkv-kat tömörítő turisztikai és vendéglátóipari ágazatokba. A három kibocsátó vállalat pedig már közel 50 ezer elfogadóhellyel rendelkezik.
Hozzáteszi: a magyar álláspont továbbra is az, hogy a kártyabirtokosok pénzének biztonsága érdekében a kibocsátási peremfeltételekre szükség van, a forgalmi adatok ismeretében az előírások egyáltalán nem tekinthetőek túlzónak vagy aránytalannak.

Értékelés