BALATON   BUDAPEST  DÉL-ALFÖLD  DÉL-DUNÁNTÚL ÉSZAK-ALFÖLD  ÉSZAK-DUNÁNTÚL  ÉSZAK-M-O.  KÖZÉP-DUNÁNTÚL  KÖZÉP-M.O.  NYUGAT-DUNÁNTÚL  TISZA TÓ

___________________________________________________________________________________________________________________________________________


Esztergomi Várszínház 2014

» Kiállítások
» Programok
» Rendezvények

Áttekintés

Időpont:: 03/07/2014 - 07/09/2014

Idő: 12:00 - 23:00

Hely: Esztergom

Magyarország

Útvonaltervezés »

Elérhetőségi információk

Weboldal: http://www.esztergomivarszinhaz.hu

Részletes bemutató, ismertető

Az Esztergomi Várszínház 1990 óta működik rendszeresen, folyamatosan, megszakítás nélkül; évadja júniustól augusztus végéig tart, nagy részben hétvégi előadásokkal. A műsorterv összeállításakor tudatosan törekedtek az új színházi értékek létrehozása mellett, a színházi műfajok mindegyikéből színre vinni néhány jeles produkciót.

Színházépítő, kultúrateremtő törekvés lényeges motivációja, hogy évről évre rendszeresen fellépési lehetőséget biztosítsanak a határon túli színházak művészeinek, megismertetve a hazai és külföldi közönséggel ezeket a színházakat, hírt adva létezésükről, láttatni művészi törekvéseiket, eredményeiket. Az Esztergomi Várszínház több mint két évtizede vallja: a határokon átnyúló kulturális kapcsolatok erősítik és megteremtik a szellemi és kulturális értelemben is egységes Magyar Nemzet kialakulásának feltételeit.

Történelmi dráma, abszurdjáték, vígjáték, musical, opera és idegen nyelvű előadások várják évről-évre minden nyáron Esztergom közönségét, a városba látogató hazai és külföldi turistákat.

Képtár

Esztergomi Várszínház 2014

Térkép